HomeOmgeving

Reserveren? Bel 058 256 11 36 of stuur een e-mail

 

Omgeving van de Winze

Samen met het buurtschap Bartlehiem vormt Wijns het kleinste dorpje van Frieslands grootste gemeente: Tytsjerksteradiel. Bartlehiem kent u ongetwijfeld als het kruispunt van de Friese elfstedentocht. Op een steenworp afstand van Bartlehiem ligt Wijns. De laatste jaren worden Wijns en Bartlehiem steeds meer ontdekt door de mooie fietsroutes langs de Dokkumer Ee. Gedurende de zomermaanden vaart in Wijns de “Wynser Oerset”. Dit is een pontje dat de fietsers en wandelaars aansluiting geeft op de paden aan de overkant van de Dokkumer Ee.

De Tegeltjesbrug – Giekerk


Overnachten in de omgeving

Overnachten in de nabije omgeving van “De Winze” kan bij “Gast op stal” te Wyns of bij Appartementenverhuur “De Trijehoek” te Stiens. Wenst u hierover meer informatie; kijkt u dan links voor nadere informatie van de verhuurders!


Rondvaart / praamvaren

In samenwerking met een aantal rondvaartbedrijven is ook het boeken van een volledig verzorgde rondvaart bij ons mogelijk. Het buffet kan aan boord of in het eetcafé verzorgd worden. Voorafgaand aan of tijdens het diner kunt u, samen met uw gezelschap, een idyllische vaartocht maken over de Dokkumer Ee. Ook een bezoekje aan de beroemde “Tegeltjesbrug” is wellicht een optie, afhankelijk van het type rondvaartboot.

› Ga naar praamvaren

DSC_0209

Praamvaren bij “De Winze”