Bestellen/Reserveren? Bel 058 256 11 36 of stuur een e-mail

 

Omgeving van de Winze

Samen met het buurtschap Bartlehiem vormt Wijns het kleinste dorpje van Frieslands grootste gemeente: Tytsjerksteradiel. Bartlehiem kent u ongetwijfeld als het kruispunt van de Friese elfstedentocht. Op een steenworp afstand van Bartlehiem ligt Wijns. De laatste jaren worden Wijns en Bartlehiem steeds meer ontdekt door de mooie fietsroutes langs de Dokkumer Ee. Gedurende de zomermaanden vaart in Wijns de “Wynser Oerset”. Dit is een pontje dat de fietsers en wandelaars aansluiting geeft op de paden aan de overkant van de Dokkumer Ee.


Scoot & Food De Winze

Met onze elektrische scooters kunt u alleen of met twee personen heerlijk door de prachtige omgeving van Wijns en Bartlehiem toeren.

Comfortabel en lekker met de wind door de haren rijd je door de prachtige dorpen die de omgeving rijk is. Een scooter huren kost € 25,00 per dagdeel, een dagdeel is van 10.00 tot 14.00 uur en/of van 15.00 tot 19.00 uur.

Een goed gevulde picknickmand mee? € 9,75 per persoon.

 


Sloepverhuur de Winze

In een open sloep comfortabel genieten van al het moois wat de Friese natuur u te bieden heeft?

Sloepverhuur de Winze maakt dit mogelijk. Varend in een prachtige sloep ligt het Friese water binnen handbereik. Onze sloepen geven u de ultieme vrijheid om één of meerdere dagen uw eigen route te bepalen over de Friese wateren.

Vanuit Wijns kunt u na een korte instructie ontspannen over de Dokkumer EE, richting Leeuwarden varen of het laatste gedeelte van de  Elfstedenroute vanuit Bartlehiem naar de Bonkevaart of alle andere prachtige plekken die Friesland rijk is. Ideaal voor een familiedag of als uitje met vrienden of collega’s.

Voor boeken klik op foto!

Rondvaart / praamvaren

In samenwerking met een aantal rondvaartbedrijven is ook het boeken van een volledig verzorgde rondvaart bij ons mogelijk. Het buffet kan aan boord of in het eetcafé verzorgd worden. Voorafgaand aan of tijdens het diner kunt u, samen met uw gezelschap, een idyllische vaartocht maken over de Dokkumer Ee. Ook een bezoekje aan de beroemde “Tegeltjesbrug” is wellicht een optie, afhankelijk van het type rondvaartboot.

› Ga naar praamvaren

DSC_0209

Praamvaren bij “De Winze”

De Tegeltjesbrug